logo
امروز : جمعه ۲ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۳:۲۰
[ شناسه خبر : ۴۵۷۳۶ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
رئیس سازمان تجارت ایران تاکید کرد:

لزوم صادرات کالا با ارزش افزوده بالا

لزوم-صادرات-کالا-با-ارزش-افزوده-بالا
رئیس سازمان تجارت ایران گفت: باید از صادرات محصولات خام و کم‌ارزش فاصله بگیریم و به‌سوی صادرات کالاهای صنعتی با فناوری بالا و ارزش افزوده زیاد حرکت کنیم.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ محمدعلی دهقان‌دهنوی امروز در آئین تجلیل از صادرکنندگان برتر استان زنجان که در سالن همایش اتاق بازرگانی زنجان و با حضور وزیر صمت برگزار شد با بیان اینکه مطالعه عمیق بازار یکی از مهم‌ترین ابزارهای راهبردی در مسیر توسعه صادرات محسوب می‌شود، اظهار کرد: این رویکرد به فعالان اقتصادی کمک می‌کند تا شناخت دقیقی از نیازها، ظرفیت‌ها و ویژگی‌های بازارهای هدف به‌دست آورند و بتوانند محصولات خود را به شکلی هدفمند، مؤثر و رقابتی صادر کنند.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه در همین راستا باید از صادرات محصولات خام و کم‌ارزش فاصله بگیریم و به‌سوی صادرات کالاهای صنعتی با فناوری بالا و ارزش افزوده زیاد حرکت کنیم، افزود: این نوع صادرات نه‌تنها سودآوری بیش‌تری دارد بلکه نقش مهمی در ارتقاء جایگاه کشور در زنجیره ارزش جهانی ایفا می‌کند.

رئیس سازمان تجارت ایران با اشاره به اینکه از سوی دیگر طبق توافق‌نامه‌هایی که اخیراً امضا شده، از پنج‌شنبه گذشته ۸۷ درصد تعرفه‌های تجاری میان ایران و چهار کشور قزاقستان، قرقیزستان، ارمنستان و بلاروس حذف شده است، افزود: این اقدام در چارچوب موافقت‌نامه با اتحادیه اقتصادی اوراسیا انجام شده و بر اساس آن، هیچ‌گونه مانع تعرفه‌ای یا حتی غیرتعرفه‌ای در تجارت متقابل میان ایران و هشت کشور عضو این اتحادیه وجود نخواهد داشت.

وی ادامه داد: این تحول فرصت‌های بسیار بزرگی برای تولیدکنندگان ایرانی ایجاد کرده تا با کاهش هزینه‌های صادرات، حضور مؤثرتری در بازارهای منطقه‌ای داشته باشند.

رئیس سازمان تجارت ایران اضافه کرد: در سازمان صنعت معدن و تجارت نیز اقداماتی برای هم‌افزایی بیش‌تر در حال انجام است و یکی از این اقدامات، ایجاد ارتباط و هماهنگی میان استان‌های کشور با استان‌های کشورهای هدف صادراتی است. 

دهقان‌دهنوی با بیان اینکه این فرآیند به افزایش تعاملات، شناخت دقیق‌تر ظرفیت‌های طرفین و تسهیل در توسعه همکاری‌های تجاری کمک خواهد کرد، عنوان کرد: چنین سیاست‌هایی می‌تواند موتور محرکه‌ای برای رشد صادرات غیرنفتی و دستیابی به بازارهای پایدار و متنوع باشد.

مشکلات واحدهای تولیدی بررسی شود

در ادامه امیرعلی مسیبی مدیرکل اداره صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با بیان اینکه وزیر صنعت، معدن و تجارت در سفر اخیر خود به استان زنجان با هدف بررسی میدانی مسائل و چالش‌های اقتصادی استان جلسات فشرده‌ای با فعالان اقتصادی تولیدکنندگان و صادرکنندگان برگزار کرد، اظهار کرد: در جریان این نشست‌ها، بیش از ۸۰ مورد درخواست، مطالبه و مشکل از سوی فعالان بخش خصوصی استان مطرح شد که بخشی از آن‌ها همان‌جا و با صدور دستورات مستقیم مسئولان وزارتخانه، رفع و حل‌ و فصل شد و سایر موارد نیز به‌صورت دقیق ثبت و در دستور کار پیگیری قرار گرفته‌اند تا در اسرع وقت رسیدگی شوند.

وی با بیان اینکه این سفر نشان‌دهنده رویکرد جدید وزارت صمت در تعامل نزدیک و عملیاتی با فعالان اقتصادی در سطح استان‌هاست، افزود: رویکردی که به‌جای تصمیم‌گیری‌های صرفاً ستادی بر حضور در میدان و دریافت مستقیم نظرات، مشکلات و پیشنهادهای تولیدکنندگان و صادرکنندگان تأکید دارد.

مدیرکل اداره صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با تأکید بر اینکه مشکلات واحدهای تولیدی باید به‌صورت عملیاتی و در تعامل با خود واحدها بررسی و برای آن‌ها تصمیم‌گیری شود، بیان کرد: وزیر صمت در این سفر همچنین از برخی واحدهای صنعتی استان بازدید کرد و از نزدیک در جریان وضعیت تولید، صادرات، تأمین مواد اولیه، مسائل بانکی و زیرساختی آن‌ها قرار گرفت.

مسیبی ابراز کرد: این دیدارها نقش مؤثری در افزایش اعتماد و انگیزه فعالان اقتصادی داشته و نویدبخش اتخاذ تصمیماتی عملی و مؤثر برای بهبود فضای کسب‌ و کار در استان زنجان است.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر